tiistai 27. elokuuta 2013

15. Tyyliä vai ei?


Heti koulupäivän jälkeen Tom ottaa metron, jolla pääsee kuntosalille kätevästi. Jostain syystä häntä jännittää kovasti. Hänellä on sellainen olo, että kuntosali on täynnä vain toinen toistaan timmimmässä kunnossa olevia tyttöjä ja lihaksia pursuavia miehiä.


Kirjoitettuaan sopimukset ja saatuaan luvan ryhtyä treenaamaan vaikka heti, on Tomin soitettava Jensille. Hän riemuitsee jäsenyydestä ja kertoo samalla puhuneensa isänsä kanssa heistä. Tai oikeammin omasta suuntautumisestaan. Jens on iloinen Tomin puolesta ja onnittelee häntä.
"Millä salilla muuten olet", Jens kysyy.


"Tällä, joka on tässä ihan leffateatterin vieressä", Tom kertoo.
"No eikä! Mun äiti omistaa sen salin", Jens nauraa langan toisessa päässä. Tom ei ole uskoa korviaan ja innostuu. Ehkä hän voisi saada alennusta vielä joku päivä...


Tom ei vain aavistanut, että Jensin äiti olisi aivan vieressä. Hän ei näytä lainkaan Jensiltä. Nainen on panostanut ulkonäköönsä kovasti ja hänestä näkee heti, että rahaa löytyy. Tom ei ole ennen tajunnut, kuinka rikkaita Jens perheineen todella onkaan.


"Moi! Mä olen Tom", Tom esittäytyy kohteliaasti.
"Reetta. Jos vaan menisit treenaamaan. Mulla on kiire", nainen tuhahtaa ja viittelöi työntekijäänsä seuraamaan häntä. Että osasi olla koppava nainen, Tom ajattelee.


Ensimmäisenä Tom päättää tutustua juoksumattoon. Aluksi se tuntuu omituiselta eikä Tom pääse sopivaan rytmiin maton kanssa, mutta pieni harjoittelu tekee tässäkin asiassa mestarin. Pian hän pinkoo jo hurjaa vauhtia matolla.


Hän päättää juosta koko treeniaikansa tänään. Ja aika suorastaan vilisee silmissä, kun Tom juoksee minkä jaksaa.


Tomin ollessa poissa kotoa, Haku lukee kirjaa, joka kertoo eri ihmisten kokemuksista homoseksuaalisuudestaan tai lapsensa suuntautumisesta. Haku hyväksyy asian täysin, mutta haluaa oppia asiasta lisää, jotta osaa käyttäytyä oikein. Häntä jännittää myös seuraava kerta, jolloin Jens olisi heillä kylässä.


Leah ei jaksa ottaa stressiä veljestään. Hän ei oikeastaan edes yllättynyt koko uutisesta. Leah keskittyy vain tanssimiseen sekä perheen kalojen hoitamiseen.


Tomin ahkera treenaaminen alkaa kuitenkin tuottaa jo selvää tulosta. Kuntosalilla käymisen jälkeen paino on alkanut pudota vieläkin nopeammin ja Tom alkaa olla tyytyväinen vartaloonsa.


"Moi, sori että oon myöhässä", Tom huikkaa eräänä iltana tullessaan salilta myöhään - taas kerran.


"Tää on jo käsittämätöntä, että teet näin!" Haku parahtaa kiukkuisena.
"No anteeks, en ma kattonut kelloa, kun oli hyvä treeni kesken.." Tom sopertaa.
"En mä ostanut sulle sitä korttia sitä varten, että meet ja tuut miten sattuu".


"Nyt meet heti tekemään läksyt ja jos tällainen tulee tavaksi niin takavarikoin koko kortin", Haku julistaa.
Tom ei väitä edes vastaan, sillä tietää isänsä olevan oikeassa.


Läksyt vain tuntuvat niin kovin ikäviltä. Tom tietää, ettei aio lukion jälkeen hakea yliopistoon vaan suuntaisi ammattikouluun tai suoraan töihin, joten läksyjen pänttääminen tuntuu kaiken lisäksi turhalta.


Leah kuuntelee tylsistyneenä veljensä valitusta läksyistä. Hänestä Tom on typerä. Leah haaveilee yliopistosta ja lääkärin urasta. Koulussa Leah on aktiivinen ja hän onkin luokkansa parhaimpia oppilaita.


Toisinaan Leah leikittelee ajatuksella, josko hänestä tulisikin eläinlääkäri. Hän on useita kertoja yrittänyt pyytää vanhemmiltaan hevosta - tai edes ratsastustunteja, mutta saanut aina jyrkästi kieltävän vastauksen. Niinpä hänen on tyydyttävä hoitamaan kultakaloja.


Uusi vartalo on saanut Tomin haaveilemaan myös pienestä muodonmuutoksesta. Niinpä hän käy äitinsä suosimalla parturi-kampaajalla leikkauttamassa itselleen aivan uuden hiustyylin. Tomilla on ollut aina puolipitkät hiukset, pojalle oikeastaan aika pitkät hiukset, joten uusi lyhyt tyyli tuntuu Tomista aluksi todella omituiselta. Mutta samalla hyvältä.


Uuden hiustyylin kaveriksi Tom päättää valita seuraavana kouluaamuna aivan uudet vaatteet. Hän sai kummitädiltään Ashleylta lahjakortin vaatekauppaan onnitteluna elämäntapamuutoksen onnistumisesta.


Uudet vaatteet saavat Tomin tuntemaan itsensä itsevarmaksi. Mutta tykkäisiköhän Jens?


Juuri päästettyään Jensin jälleen ajatuksiinsa, saa Tom tekstiviestin. Ja keneltäpä  muultakaan kuin juuri Jensiltä! Iloinen hymy hiipii pojan kasvoille tämän avatessa tekstiviestiä.


Jens kysyy Tomin suunnitelmista iltapäivälle. Eipä taida Jens aavistaa, mitä Tom on suunnitellut...

6 kommenttia:

 1. Uuu, vai unelmoi Leah hevosista? 8)
  Koukutun tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ; ) Kiitos, hauska kuulla, että tykkäät! :)

   Poista
 2. Tää on ihan oikeesti lista ykkösenä parhaimmista simsblogeista mitä oon lukenut. Tää on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla! :) Tämmöset tsemppaa kyllä jatkamaan!

   Poista