lauantai 29. kesäkuuta 2013

1. Pidä varasi Janet

Noin kahden viikon kuluttua muutosta Australiaan, avaa Janet aamulehden silmät aivan sikkaralla, kahvikuppi toisessa kädessään. Siemaillessaan aivan liian mustaksi päässyttä kahviaan, pistää Janetin silmään työpaikkailmoitus, jossa etsitään kiireellisesti uinti- ja elvytystaitoista henkilöä rantavahdin töihin. Janet tajuaa tilanteensa tulleen, hän voisi todella saada työn, jossa olla päivät auringossa ihmisten parissa ja tehdä jotakin todella tärkeää. Niinpä hän hieroo viimeisetkin unihiekat silmistään ja suunnistaa kaupungintalolle työhaastatteluun.


Eikä voi olla totta, Janet saa paikan! Kiireellinen ilmoitus todella oli kiireellinen ja pormestari pyytääkin Janetia aloittamaan jo samana päivänä, heti vaatteiden vaihdon jälkeen. Pikaisesti hän kiskookin ylleen punaisen uimapuvun sekä t-paidan. Kaulaansa hän sujauttaa pillin. "Älä unohda aurinkorasvaa, siellä palaa äkkiä", pormestari hohottaa. Niinpä Janetin on vielä käytävä matkallansa rannalle kaupan kautta ostamassa aurinkorasvaa, jota hän sipaisee poskillensa sekä nenälle.


Ja sitten vain töihin. Vaikka ranta vilisee uimareista, tuntee Janet ensimmäisen työpäivänsä kovin helpoksi. Hän opastaa vain muutamaa turistia pukukopeille sekä käy komentamassa nuoria poikia pois kivikosta hyppelemästä. Plääh, milloin ne tositoimet alkaa!


Työpäivän päätyttyä Janet ei voi vastustaa kiusausta jäädä leikkimään rantaveteen. Vesi on niin ihanan kirkasta ja lämmintä. Äkkiä joku roiskaisee vettä Janetin päälle - suoraan selän takaa, miten julmaa! Janet kääntyy ja näkee suklaasilmäisen pojan nauramassa.


"Odotas vain, tämä kostetaan!" Janet nauraa.


"Okei okei, sä voitit!" Mies nauraa ja pyytää Janetia lopettamaan. Voitonriemuinen Janet kikattaa kippurassa. Hänellä ei ole ollut näin hauskaa vielä kertaakaan muuttonsa jälkeen.
"Mä oon muuten Haku" mies esittäytyy. "Janet."
"Lähdetkö tsekkaamaan tuon uuden hotellin baarin, se on kuulemma tosi makee?" Haku ehdottaa. Janetilla ei ole muitakaan suunnitelmia. Ja kuinka hän voisikaan vastustaa kutsua.
"Sä tarjoat kierroksen, kun kerran hävisit", Janet vaatii. "Sovittu, nähdään siellä tunnin päästä."


Tunti hurahtaa nopeasti. Janetin saapuessa hotellin aulaan, on Haku jo vastassa. Hän on pukeutunut juhlapukuun. Hetken Janetin tekee mieli kääntyä pois, hän valitsi ihan tavallisen arkivaatetuksen. Hakua se ei kuitenkaan haittaa. Miehellä on suorastaan flirttivaihde päällä.


Illan päätteeksi flirtit vaihtuvat pitkiin suudelmiin. Ja Haku on siinä todella hyvä, Janet huomaa ajattelevansa.


Juuri ennen kotiin lähtöä hotellin valokuvaaja haluaa ikuistaa kyyhkyläiset. Haku kaappaa hihittävän Janetin kainaloonsa ja kummatkin katsahtavat hetkeksi kameraan. Ilta on täydellinen ja se päättyy vasta Janetin kuitilla hyvästelysuukkoihin.
"Soitathan", Haku kuiskaa ja sujauttaa pienen paperinpalan Janetin takataskuun. Janet ei kykene kuin hymyilemään vastaukseksi ennen kuin Haku katoaa jo takaisin taksiin.


Seuraavana aamuna Janet lähtee selvittämään ajatuksiaan pinnan alle. Hän kiskoo ylleen sukelluspuvun ja -välineet ja hyppää veneen kannelta mereen. Tämän pitäisi olla hyvä sukelluspaikka aloittelijoille.


Näkyvyys syvällä veden alla on hieman huono ja kaikki tuntuuolevan enemmän tai vähemmän utuista ja rakeista. Silti Janet ei ole uskoa silmiään nähdessään kaikki ne korallit, simpukat ja kalat.


Eikä aikaakaan, kun hän löytää mielenkiintoisen luolan. Janet tietää, ettei tuntemattomiin luoliin kannattaisi sukellella, mutta hän ei vain voi vastustaa kiusausta.


Auts, olisi kannattanut. Luola ei todellakaan ollut asumaton, vaan se kuului itse luolahirviölle. Pieni matsi lonkeroisen hirviön kanssa.


Onneksi Janet selvisi tällä kertaa vain säikähdyksellä. Rytäkässä hän menetti toisen happisäiliönsä, joten on palattava pikaista vauhtia pinnalle ellei halua painua iäksi pohjaan. Pinnalla Janet haukkoo vielä henkeä ja miettii, mitä ihmettä juuri äsken tapahtui. Onneksi pian alkaisi jälleen työpäivä, jolloin ei olisi aikaa ajatella luolahirviöitä. Salaa Janet toivoo pääsevänsä pelastamaan tänään jonkun, vaikka tietää toiveen olevan samalla kamala.

5 kommenttia:

  1. Ei kovin pitkä osa, mutta tämä on ensimmäinen. Osasta huomaa kyllä heti, että paratiisisaaret on se uusi juttu ja sitä on täytynyt päästä kokeilemaan..

    Mua harmittaa nuo veden alla otetut kuvat. Näkymät todella on rakeista eikä vastaa ollenkaan pelin muita grafiikoita, jotka mulla kuitenkin on asetetu parhaimpaan. Pahoittelut siis niistä, mutta halusin laittaa näitäkin.

    VastaaPoista
  2. Ihana osa :D pitää ruveta seurailemaan !

    VastaaPoista