lauantai 29. kesäkuuta 2013

Prologi

Mulla tosiaan ei ole onnea näiden tarinoideni kanssa. Roslynin tallennus vain meni piloille, niiltä katosi koti. Innostus ei riitä aloittamaan alusta, kun en pitkälle kuitenkaan ollut päässyt ja menettettyäkään ei ollut paljon. Argh.
Pääsette seuraamaan Janet Brightonin elämää.

--


Janet Brighton on hädintuskin täysi-ikäiseksi ehtinyt nuori nainen, joka on koko pienen elämänsä uhonnut muuttavansa etelän aurinkoon heti 18-vuotispäivänään. Eikä tämä kovin kauaksi mennytkään, sillä jo parin viikon kuluttua syntymäpäivistään Janet seisoo uuden asuntonsa kuistilla, valmiina työntämään avaimen ensimmäistä kertaa lukkoon. Ja tämä jo suorastaan luksusasunto sijaitseekin missäpä muuallakaan kuin kauniissa saaristossa Australiassa.


Luonteeltaan tatuoitu ja lävistetty Janet on hyvin sisukas ja pippurinen. Pienen koon ei pidä antaa hämätä. Hän rakastaa merta, veneilyä, uimista unohtamatta sukeltamista. Hän on käynyt niin monella laitesukelluksen kurssilla, mihin koskaan sai vain viikkorahoistaan nipistettyä. Janet onkin heti ensimmäisenä hankkimassa välineitä ja etsimässä kartasta parhaita sukellusreittejä.


Ensimmäiset päivät Janet levittää vilttinsä aivan asuntonsa takana aukeavalle rannalle ja ottaa aurinkoa. Harmi, että hän on juuri sitä sorttia, joka ei rusketu sitten niin millään. Rannalla on mukavan rento tunnelma, kun ihmiset löhöävät auringossa, lasten nauru raikaa vesi- ja hiekkaleikeistä. Eikä pidä unohtaa niitä rantaleijoniakaan, joista Janet ei välillä ole saada silmiään irti. Kuka onkaan tuo komea poika, jolla on mitä suloisimmat ruskeat silmät...


Janet on haaveillut uimareissusta, mutta ei ole yhtä rohkea kuin naapurinsa, joka on uskaltautunut uintireissulle haiden kanssa. Janet tyytyy katsomaan noita hyisen pelottavia olentoja vesiskootterinsa selästä ennen kuin kaahaa kauemmas. Hait voivat olla niin arvaamattomia.
Matkalla kotiin Janet näkee jälleen tuon rannalta tutun suklaasilmän lainelautailemassa ohitseen. Kuka hän on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti