sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

3. Kauhua vai rakkautta


Häiden jälkeen elämä palautuu nopeasti takaisin arkeen. Molemmat käyvät ahkerasti töissä, mutta illat ja vapaapäivät pariskunta tykkää viettää vedessä polskien. Onneksi veteen voi pulahtaa suoraan omasta pihasta!


Haku ei ole aivan yhtä kova vesipeto kuin Janet, hän usein tyytyy kahlaamaan rantavedessä etsien simpukoita ja jännittäviä pulloposteja.


Janetia on vaivannut jo useamman päivän ajan omituinen vatsakipu ja huonovointisuus. Haku on kuittaillut huonovointisuuden auringonpistoksella, mutta Janetista kovin tuntuu ettei nyt ole kyse siitä. Niinpä jälleen kerran Hakun vähäteltyä hänen tuntemuksiaan tyttö marssii lähimmäiseen apteekkiin ostamaan itselleen raskaustestin. Negatiivinen se on, mutta pääsenpä tästä piinasta, Janet huokaa. Hän päättää tehdä testin heti seuraavana aamuna.


Minuutit testin valmistumiseen tuntuvat matelevan, vaikka Janet onkin tuloksesta aivan varma. Hakun auringonpistos kuulostaa paljon paremmalta selitykseltä. Silti hän ei saa silmiään irti valmistuvasta testistä. Kaikki tuntuu olevan hyvin, kun testi näyttää vain yhtä poikkiviivaa, eli negatiivista. Taustalla alkaa kuitenkin häilyä myös toinen viiva, pystysuunnassa. Ei voi olla totta!


Janetin on tarkistettava ohjeista vielä monta kertaa, milloin tulos olisi positiivinen ja milloin negatiivinen. Mutta ei siitä pääse ympäri. Tuo typerä tikku näyttää plussaa ja vieläpä niin selvästi, ettei se voi olla väärässä.


Janet ei tiedä mitä tällaisessa tilanteessa tulisi ajatella, mutta hänet valtaa vain kauhu. Mitä ihmettä Haku sanoisi tästä? He eivät ole suunnitelleet lapsia ja Haku on niin villi sielu, ettei varmasti halua isäksi juuri ja juuri ylitettyään 20-vuotta.


Hän ei osaa muuta, kuin istahtaa lavuaarin reunalle ja painaa päänsä käsiään vasten. Missä vaiheessa kaikki meni näin solmuun, ja miksi? Eivät he olleet huolimattomia ja silti näin pääsi käymään. Muutama kyynel vierähtää pitkin Janeten poskea.


Aivan arvaamatta Haku rynnistää vessaan tullakseen pesemään hampaita. Hän yllättyy löytäessään Janetin istumasta yksin lavuaarin reunalla. Ja onko Janet itkenyt?
"Haloo, onko sulla kaikki hyvin?" Haku utelee.


Janet ei saa sanaa suustaan. Hän kääntää katseensa hakuun päin niin, että tämä näkee poskella kimmeltävät kyyneleet.
"Ihan totta rakas, kerro mikä sulla on", Haku maanittelee. Janet huokaa syvään ja pyyhkäisee kämmenellään kyyneleitä poskeltaan.


"Onko sulla taas huono olo?" Haku kysyy. Hän tuntee olonsa epämukavaksi tällaisissa tilanteissa. Vaikka hän on sosiaalinen, naisten lohduttaminen on ollut hänestä aina vaikeaa.
"Ei oikeastaan."
"No mitä sitten? Kyllä sä voit kertoa mulle mitä vain. Olen huolissani", Haku yrittää.
"No kun.. Haku. Mä olen... raskaana", Janet saa lopulta sanottua. Ääni on niin vaimea, ehttä Haku hädintuskin kuulee sitä.


"SIIS MITÄ?! Ethän sä voi olla!" Haku hermostuu. Äskeinen lepertely on tiessään.
"Hei en mä tahallani. En mäkään ole tästä innoissani", Janet yrittää puolustautua.


"Kyllä me tästä selvitään. Me ollaan molemmat töissä ja kyllä me jotain keksitään", Janet yrittää vakuutella, vaikka ei oikeastaan itsekään usko sanojaan.
"Tarkotatko sä, että olet yksin päättänyt, että se pidetään?" Haku hämmentyy.


"En mä voi mutakaan tehdä! Mieti nyt, se on meidän lapsi", Janet yrittää. Sen hän sentään kaikesta huolimatta tietää, että abortti ei tulisi kysymykseenkään.


"Et sä nainen vaan voi tehdä tuollaisia päätöksiä yksin! Mä en ole saamassa mitään lasta", Haku jatkaa huutamistaan. Janetia alkaa jo pelottaa, hän ei ole koskaan nähnyt tuollaista Hakua.


"Hyvä on! Mä en kuitenkaan aborttia tee. Senkun lähdet, jätät meidät yksin", Janet hermostuu.
"Marttyyri", Haku tuhahtaa ja lähtee kylpyhuoneesta ovet paukkuen. Janet lysähtää lattialle eikä osaa enää estellä kyynelten putoilua kylämälle kaakelilattialle.


Haku purkaa ajatuksiaan siveltimen kautta kankaalle. Että Janet voi olla itsekäs! Samalla Haku tiedostaa olleensa kuitenkin liian tyly Janetia kohtaan. Ei hän voi jättää ressukkaa yksin asian kanssa.


Janet puolestaan yrittää koota ajatuksiaan raikkaassa ulkoilmassa. Häntä pelottaa. Entä jos Haku todella ottaa ja lähtee? Ei hän yksin ainakaan voisi pärjätä avuttoman vauvan kanssa. Mistä kaikki rahatkin silloin tulisivat?


Janet päättää lohduttaa itseään parhaalla tietämällään tavalla - sukeltamalla. Hän tietää ettei voisi enää kauan jatkaa harrastustaan raskauden edetessä, joten sen aika on nyt eikä kohta.
"Varo vaan, siellä on paljon haita tänään", varoittaa vastaan tupsahtanut sukeltaja. Janetia ei oikeastaan edes kiinnosta, hän haluaa vain päästä tekemään jotakin, jonka aikana ei tarvitse ajatella Hakua tai lasta.


Eikä toinen sukeltaja valehdellut. Vedessä tosiaan uiskentelee hai jos parikin, mutta onneksi ne eivät näytä olevan kiinnostuneita Janetista. Sensijaan Janet näkee jotain muuta kiinnostavaa. Ihan aito ja oikea merenneito! Vai pitäisikö sanoa herra.


Mies osoittautuu ystävälliseksi. Janetin on vaikea keskustella sukellusvälineiden läpi, mutta onneksi hän on hyvä käyttämään käsimerkkejä. Välillä tosin heiltä meinaa loppua puheenaiheet kesken, sillä eläväthän he sentään aivan eri maailmoissa.


Lähistöllä uiskenteleva hai alkaa kuitenkin käydä ahdistavaksi ja Janet päättää palata pintaan. Hämmentynyt merenherra jää kohauttelemaan olkiaan, kun Janet räpiköi samalla hyvästejä huitoen takaisin pintaan. Ainakin hän on saanut muuta ajateltavaa. Uskaltaisikohan kotiin jo mennä?


Kotimatkan aikana taivaalle alkaa kerääntyä jo hieman pilviä. Alkaisikohan pitkästä aikaa sataa? Mikäli Haku olisi vielä sotajalalla, Janet päättää vaatia tätä poistumaan hotelliin yöksi tai pariksi miettimään rauhassa.


Haku on ostanut saaren toisella puolella sijaitsevan hotellin. Se on totinen romu, mutta suurella remontilla siitä saisi erinomaisen. Eikä se ollut maksanut Hakulle juuri mitään, edellinen omistaja toivoi ainoastaan Hakun saavan hotellin kukoistamaan.


Hieman yllätykseksi kotona onkin vastassa nöyrä Haku.
"Anna anteeksi rakas, olin aamulla ihan idiootti", Haku huokaa, "en mä ole jättämässä sua.. ja vauvaa. Tää kaikki on vaan niin uutta mulle."


"Ihan rauhassa, ei tää mullekaan ole tuttua. Kyllä me yhdessä selvitään", Janet rauhoittelee ja halaa miestään. Toivottavasti Haku ei jatka yhtä arvaamatonta käytöstään jatkossa, mutta onneksi nyt kaikki on hyvin.
Paitsi että heille on tulossa vauva, eikä kumpikaan tiedä niistä mitään tai oikeastaan edes toivo lasta...

9 kommenttia:

 1. Tosi hyvä! Empä oo kyl ikinä tollast käännettä nähny simsblogeissa.. tai sit mä en paljoakaan oo niitä lukenu ;)

  Jatka näin, niin hyvä tulee.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kiva, että tykkäsit tästä käänteestä. :D

   Poista
 2. aina vaan paranee! :-)

  -rosa

  VastaaPoista
 3. Tää on mun mielestä muuten ihan hyvä, mut tää etenee ihan liian nopeesti. Tai siis vastahan Haku ja Janet tapas, nyt ne on jo naimisissa ja saamassa lasta.. : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla yleistä sims tarinoille varsinkin alussa, että etenemisvauhti on reipas. :D En mä ainakaan jaksaisi arkea ja deittailua monen osan verran :D myönnän kyllä ihan ensimmäisten osien menneen liian kovalla vauhdilla, mutta syytän siitä ihan vain sitä ettei tästä porukasta aluksi pitänyt tulla tarinaperhettä vaan Janetin piti olla testisim. :D

   Poista
  2. Ja lapsihan ei ollut suunniteltu tapaus ;)

   Poista
 4. Hyvä! Miten sä soit ton raskausmittarin? ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Raskaustesti ja siihen kuuluvat poset on ladattu. "the sims 3 pregnancy test" kun googlettaa, niin löytyy.

   Poista