tiistai 2. heinäkuuta 2013

4. Valmistautumista ja iloista jälleennäkemistä


Kaiken sen kinastelun jälkeen sopu näyttää palanneen taloon, vaikkakin kumpikin välttää tarkoin puhumsta raskaudesta, lapsista tai mistään niihin liittyvästä.


Haku päättää kiusoitella Janetia ja vapauttaa hieman varautunutta tunnelmaa.
"Kutitushyökkäys!" hän huudahtaa ja käy Janetin kimppuun kutitellen kaikkialta. Janet kikattaa kippurassa ja yrittää saada Hakun lopettamaan.


Lopulta pariskunta päättää käydä nukkumaan, alkaa olla jo myöhä. Janetin vatsassa velloo omituisesti ja äkkiä tyttö alkaa voida todella huonosti.
"Tätäkö tämä tulee olemaan", Haku mutisee järkyttyneenä. Onneksi hän mutisee niin hiljaa ettei Janet edes kuule.


"Tulen ihan kohta", Janet vakuuttelee ja lähtee rientämäään kohti kylpyhuonetta.


Kohta on hyvin laaja käsite, ja sen saa Haku todellakin huomata. Tyttöä ei kuulu pitkään aikaan takaisin kylpyhuoneesta. Janetin tekee mieli jo hakea tyyny ja peitto kylpyhuoneeseen, kun huonovointisuus vihdoin alkaa helpottaa.


"Anteeksi", Janet huokaa päästyään takaisin sänkyyn.
"Ei se mitään, ootko ihan kunnossa?" Haku vielä varmistaa. Janet vakuuttelee olon helpottaneen, mutta haluaa päästä nyt vain suoraan nukkumaan. Haku vaikuttaa hieman pettyneeltä, mutta ei voi kuin taipua vaimonsa toiveeseen.


Kyyhkyläiset nukahtavat nopeasti ja on vaikeaa enää edes huomata, että päivä on ollut hyvin riidantäyteinen.


Janet ymmärtää, että hänen tulisi kertoa raskaudesta myös muille kuin Hakulle. Ystäville voisi olla helppo kertoa asiasta, mutta pomo jännittää. Janet ei haluaisi viimeisen aikansa ennen äitiyslomaa kuluvan viileissä väleissä pomon kanssa.


Ensin hän suunnittelee kertovansa asian lyhyesti ja ytimekkäästi. Asia on nyt näin ja piste.


Toisaalta, ehkä olisi parempi ottaa rento ja enempisanainen taktiikka. Hakua huvittaa kuunnella eteisestä kantautuvaa höpötystä, kun Janet käy läpi puheensa yhä uudelleen ja uudelleen.


Lopulta Janet heittää hanskat tiskiin koko puheen kanssa ja päättää hoitaa asian sähköpostitse. Ei hän muutenkaan näe pomoaan töitä tehdessään, joten ehkä tämä ei olisi niin suuri juttu. Perhosia lentelee vatsassa, kun Janet klikkaa lähetä -nappulaa. "Sinne meni", hän huokaa.


Seuraavaksi Janet päättää hoitaa toisen tärkeän asian, joka liittyy syntyvään lapseen. Nimittäin lastenhuoneen. Asunto tarvitsisi remonttia, sillä nyt huoneita on liian vähän. Tilaa kyllä riittaa, josta lohkaista yksi huone pienokaista varten.


Janet pirauttaa tuttuun remonttifirmaan, josta luvataan tulla jo samana päivänä aloittamaan urakkaa. Janetin tulisi vain tulostaa ja täyttää pari paperia valmiiksi.


Kahdesti ei tarvitse käskeä. Jo hetken päästä Janet on tulostanut paperit ja täyttää ne huolellisesti. Jollakin tavalla hän alkaa innostua uuden huoneen sisustamisesta.


Enää vain postimerkki ja sitten paperit postilaatikkoon. Helpotukseksi Janet huomaa, ettei aamun postia ole vielä haettu ja paperit todella ehtisivät rakennusfirmalle vielä tänään.


"Kohta sinä saat ihan oman huoneen", Janet myhäilee silitellessään vähitellen kasvavaa mahaansa. Vaikka häntä pelottaa äidiksi tuleminen, hän on alkanut kiintyä vatsassaan kasvavaan asukkiin.


Seuraavat viikot tuntuvat kuluvan niin hitaasti. Odotellessaan lastenhuoneen valmistumista, Janet yrittää saada aikansa kulumaan pyöräilemällä. Saari on kaunis ja se tarjoaa mitä mahtavimmat pyöräilymahdollisuudet. Eikä hän viihdy kotona kaiken sen remonttipölyn keskellä.


Eräänä aamuna hän päättää pyöräillä saaren toisella laidalla olevaan vaatekauppaan. Pitäisihän hänen ostaa tulevalle pienokaiselle vaatteitakin.


Janet ei ole koskaan aiemmin käynyt kyseisessä kaupassaa, mutta ihastuu näyteikkunoista aukeaviin näkymiin. Kaupassa on vaikka mitä! Onneksi Haku ei tiedä, missä Janet on juuri nyt. Tämän mielestä koko lastanhuoneprojektikin on aloitettu aivan liian aikaisin.


"Apua, minä haluan ne kaikki!" Janet henkäisee astuttuaan sisälle kauppaan. Kaikkialla on vaatteita.


Ensin hänen on kuitenkin vasttattava puhelimeen, joka pirisee erittäin vaativasti hänen taskussaan. Soittaja on Haku.
"Missä sä olet?" Haku utelee. Hetken Janet miettii, viitsiikö kertoa, mutta päättää olla rehellinen.


"Ootko sä sekaisin, ei sille vielä voi ostaa vaatteita! Ethän sä tiedä onko se tyttö vai poika!" Haku parahtaa langan toisessa päässä.
"Ole hiljaa, mä haluan ostaa edes jotain vaatteita! Voi ostaa sellaisia, jotka käy molemmille", Janet hermostuu eikä jaksaisi ollenkaan käydä tätä keskustelua.
"Blaa blaa blaa, heippa!" Janet tuhahtaa puhelimeen ja sulkee sen. Kaiken varalta hän näpäyttää sen vielä äänettömälle.


Puhelun jälkeen hän on vielä kahtakin innostuneempi shoppailemisesta. Nyt innostuksen lisäksi hän haluaa näyttää hakulle, ettei tämä voi kaikkea määrätä.


Vaatteiden oston jälkeen Janet päättää vielä kotimatkallaan pyöräillä Hakun omistaman hotellin ohitse. Vaikka hän on nähnyt hotellin alkuvaiheessa ja kaikki sitä koskevat suunnitelmat, hän ei voi uskoa silmiänsä.


Remontti on vihdoin valmistunut ja hotelli suorastaan loistaa erinomaisella paikallaan. Kaikki vanhasta ja homeisesta rötisköstä on tiessään. Hotelli suorastaan vilisee asiakkaita. Jos tähtiluokitus ei nousisi huippuunsa, olisi Janet hyvin ihmeissään.


Ajankuluksi hän päättää testata tuliterää biljardipöytää. Kyllä asiakkailla on täällä hyvät oltavat, ja tekemistä ainakin riittää.


Bijardin jälkeen alkaa Janetin vatsa jo kurnia, aamiaisesta on jo pitkä aika. Niinpä hän käy tilaamassa rannalla sijaitsevastai herkkukioskista itselleen suussasulavan mansikkajäätelön, nam!


Janet saa tekstiviestin Hakulta, joka ilmoittaa lastenhuoneremontin olevan jo lähes valmis. Hymy korvissa Janet lähtee kiireenvilkkaa polkemaan kotia kohti.


Ja voi kyllä, huone alkaa olla valmis. Ja miten suloinen se onkaan! Janetin mielessä alkaa vilistä heti upeita sisustusideoita, jotka huoneessa voisi toteuttaa. Vielä olisi tiedossa hieman sähkötöitä ennen kuin huone olisi viimeistä silausta myöten remontin osalta valmis.


Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä väsyneemäksi Janet alkaa käydä. Välillä hänestä tuntuu, että koko päivä tulee vietettyä joko sängyssä tai sohvalla torkkuen. Lastenhuoneprojekti ei ole edennyt lainkaan, eikä Haku viitsinyt edes auttaa. Välillä Janetista tuntuu, että hän todella on yksin raskauden kanssa.


Eräänä iltana pitkien unien jälkeen Janet liikkuu pitkästä aikaa kotinsa ulkopuolelle ja lähtee läheiselle rannalle. Hänen on tehnyt kovasti mieli rannan kioskista saatavia herkkumehujäitä.


Jäätelöä syödessään hän tulee ajatelleeksi hyvää ystäväänsä Ashleyta, jonka muistaa olevan Australiassa juuri nyt. Ashley matkustelee paljon ja vihdoin tytöillä olisi mahdollisuus tavata. Niinpä Janet pirauttaa äkkiä Ashleylle, joka onneksi on vapaana ja lupaa tulla rannalle mahdollisimman pian.


Asheleyn saapuessa aurinko on jo matalalla, mutta se ei tyttöjä haittaa. Jälleennäkeminen on riemukas.
"Kuule Ashley, mun pitäisi kertoa sulle yksi juttu", Janet aloittaa.
"No? Mitä on tapahtunut?" Ashey suorastaan hätääntyy.


"No sä et ehkä ihan usko tätä.. Mutta mä oon raskaana!" Janet paljastaa. Hänen olonsa on epävarma, vaikka tietää ettei Ashley häntä olisi tämän takia jättämässä.


"Mitä?! Etkä! Siis ihan mahtavaa!" Ashley innostuu, "tai siis ihan kauheasti onnea!"
"Kiitos. Ashley, suostuisitko sä tän kummitädiksi?" Janet kysyy. Hänellä ei oikeastaan ole ketään muutakaan, jota pyytää. Australiasta hän ei ole juurikaan saanut yhtä hyviä ystäviä, joita voisi luontevasti pyytää lapselle kummitädiksi tai -sedäksi.


"Tottakai mä suostun! Ainakin on yksi hyvä syy tulla tänne vieläkin useammin" Ashley nauraa ja taputtaa Janetia rohkaisevasti olalle. Hän huomaa ystävänsä olevan hieman allapäin.


"Tää on vaan niin siisti juttu, mä en kestä!" Ashley nauraa.
"Kuka olisikaan uskonut koulussa, että musta tulee meistä ensimmäisenä äiti", Janet liittyy nauruun.
"No niinpä, neiti bileprinsessa!"


Tästäpä tytöt intoutuvatkin muistelemaan vanhoja kouluaikoja ja muistoja. He ovat olleet ystäviä hiekkalaatikolta saakka, joten muisteltavaa kyllä riittää. Rannalla alkaa väki jo vähetä, mutta ystävysten jutuille ei näy loppua.


"Onneksi mulla on noin ihana ystävä", Janet huokaa ja kaappaa ystävänsä suureen halaukseen.
"Veit jalat suustani", Ashley mumisee.


Ehkä se on vanhojen muistelu tai sitten vain yksinkertaisesti hyvä seura, mutta tytöt jaksavat ryhtyä vesisotaan jo lähes keskellä yötä.


"Kello alkaa olla jo paljon, mun pitää lähteä hotellille", Ashley äkkiä tajuaa.
"Kai sä ehdit käydä nopeasti meillä, näytän sulle asuntoa", Janet pyytää.  Onneksi Ashleyllä on aikaa vielä sen verran.


Asuntoesittelyn jälkeen tytöt jäävät vielä juoruamaan ulko-ovelle. Eiväthän he meinaa millään kyetä eroamaan.
"Hei mä tuun käymään heti vauvan synnyttyä kun vaan pääsen" Ashley lupaa. Se lohduttaa Janetia paljon ja tytöt halaavat vielä hyvästeiksi.


Hakun saapuessa makuuhuoneeseen, on Janet ehtinyt jo nukahtaa keskelle sänkyä - päivävaatteet yllään.


"Hyvää yötä rakas", Haku kuiskaa ja suukottaa Janetin poskea. Tämän jälkeen hän könyää tytön vierelle ja jää katosmaan tämän levollista unta. Hetken ajan Haku on ihan varma, että tuntee vauvan liikkuvan Janetin vatsassa. Ehkä se on vain kuvitelmaa.

8 kommenttia:

 1. aawww toi vika kuva & teksti :3
  TAAS HYVÄ OSA!
  tuntu jotenki todenmukaselta :D
  niinku nää aina.. :-P

  VastaaPoista
 2. Toi lastenhuoneen tapetti oli ihana :3 Muutenkin tosi nätti huone (: Sulla on varmaan ladattuna melko paljon erilaisia poseja kun tuollaisia kuvia saat otettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuuluu myös mun suosikkeihin tuo tapetti.. :D
   Oikeastaan ei ihan älytöntä määrää, sellaisia joihin simiä ei pelaamalla saa taipumaan. :D

   Poista
 3. Ihana tapetti lastenhuoneessa ja muutenkin hieno huone :3 Oot vissiin lataillu melko paljon poseja kun tuollaisia kuvia saat otettua noista simeistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Joo, tuleehan sitä ladattua aika paljon... :D

   Poista
 4. Hienoja poseja ja miten hieno koti! :)

  VastaaPoista